Vägen till Auschwitz

Här kommer vi att uppdatera er med information om vår toleransresa till Polen och Auschwitz 20-26 maj 2015. /Amanda, Anton, Emil, Felicia, Frida, Simon och Erik

Dag 8

Publicerad 2015-05-25 10:57:00 i Allmänt,

Hej igen bloggen!
 
Frukost klockan 08.00 sedan träffades vi klockan 09.00 för att diskutera kring olika saker.
 
Pass 1
Vi fick se lite filmer där allvarliga saker inträffar men där ingen agerar. Till exempel en film där en liten flicka blir kidnappad men ingen agerar. Denna film spelades in flera gånger i syfte att se hur människor agerar, först efter flera timmar var det tre män som agerar och hjälper flickan. Vi diskuterade filmerna och gjorde lite övningar till dessa.
 
Mathan visade sedan några bilder på allvarliga händelser, där folk runtomkring bara stod och tittade på. Ingen hjälpte till. Vi diskuterade vilken roll de som bara står och tittar på har. Vad har man för ansvar i sin roll som åskådare? Många tycker att man har ett ansvar och ska agera. Hur man ska agera finns olika förslag på, ingripa mot förövarna eller kanske gå därifrån för att markera att man inte tycker att det är ok. 
 
 
Detta var en av bilderna vi såg. Det blev senare ett vykort.
 
 
Från en inspark på gymnasiet. En elev som fått trosorna neddragna av en lekledare och sedan häller man öl på henne mellan benen.
 
Pass 2 inleddes med denna frågeställning.
 
 
Vi fick ta ställning sedan diskuterade vi varför vi valt som vi gjort. Enligt forskning är chansen mindre att folk agerar ju fler människor som ser på. Vi fick även se en film som beskrev en situation där många såg på när en kvinna blev misshandlad till döds. Ingen ingrep.
 
 
Nu är klockan 11 och vi ska göra en utvärdering. Sedan får vi fri tid fram till middagen!! Det blir säkert lite shoppande.
 
Hej då så länge!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela